Verschillende soorten actie game genres

In veel actiegames wordt er geschoten of gevochten tegen een vijand. Toch hebben verschillende actiegames een andere subgenre. Bij veel spellen kijk je vanuit het oogpunt van jouw personage en zie je vaak het geweer wat hij op dat moment vast heeft, zo zie je niet wie of wat er achter jou te zien is. Dit wordt ook wel First Person Shooter genoemd. Bij Third Person Shooter zie je wel het personage waarmee jij op dat moment aan het gamen bent. Daarnaast zijn er ook spellen waarbij het puur gaat om het uitschakelen van de vijand om verder in het spel te komen. Bij een platformspel moet het karakter een pad afleggen vol met obstakels. Wanneer deze obstakels overwonnen zijn mag de speler door naar het volgende level.

Top 3 beste actiegames van 2019

Met op de eerste plaats Kingdom Hearts III waarbij de wereld van Disney, Pixar worlds en Final Fantasy samensmelten. Met het karakter Sora waan je je door de meest waanzinnige werelden en beleef je de spannendste avonturen. Samen met zijn vrienden Donald Duck en Goofy moet hij het universum redden van het kwaad.

Op de tweede plaats staat Resident Evil 2, een remake van Resident Evil die in 1998 uitkwam voor de playstation. Het is een singeplayer survival horror game waarbij je met de personages puzzels moet oplossen en sleutels moet verzamelen om zo verder in de game te komen. Ondertussen zijn er tientallen zombies die jouw weg proberen te versperren.

De derde beste actiegame van 2019 is Sekiro: Shadows Die Twice. Ook deze game is een singleplayer online ervaring waarbij je het karakter Sekiro speelt, een ninja met een prothetische arm. Tijdens de game kan je je skills verbeteren om zo de meest uitdagende gevechten aan te gaan.

Actie RPG

RPG staat voor role-playing game en wordt gezien als een subgenre van computer rollenspellen. Als gamer bestuur je een karakter die zich in een fantasiewereld bevindt. RPG spellen zijn meestal singleplayer games. Wanneer hier meerdere spelers aan dezelfde wereld worden toe gevoegd spreek je van een Massively Multiplayer Online Role Playing Game (MMORPG).

  Terug naar Populaire games
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige koopgidsen voor u samen gesteld. Hieronder zie je de populairste. Playbelgium.be Game zilla Plygrnd.nl Kzenagames Come2 play Jumanji info Bekijk alle koopgidsen