FIFA

Van dit spel heb je vast en zeker al eens gehoord. Voor zowel de voetballiefhebber als de wat mindere voetballiefhebber is dit een grote favoriet en staat hij ver bovenaan de lijst van populaire games. In de game speel je met echte voetbalteams tegen je vrienden of andere spelers. Tijdens de game kan je sparen voor voetballers om je samengestelde team steeds beter te maken. De game wordt ieder jaar weer uitgebracht om zo up-to-date te blijven van de nieuwe spelers en teamsamenstellingen. Tijd voor een potje FIFA met je vrienden dus!

League of Legends

In dit spel behoor je als gamer bij één van de twee teams die het tegen elkaar op moeten nemen. Om dit spel te spelen moet je deelnemen aan de multiplayer online battle arena waarbij je tegen andere menselijke of computergestuurde personages speelt. Tijdens het spel kunnen de gamers goudstukken verdienen waarmee ze hun personages  en vaardigheden kunnen versterken om zo het volgende level te bereiken.

Red Dead Redemption II

Het in 2018 uitgekomen spel speelt zich af in het wilde westen in Amerika. Tijdens het spelen van de game kruip je in de rol van de hoofdrolspeler Arthur die samen met zijn bende overvallen pleegt. Door de game heen bepaal je zelf je verhaallijn, zo heeft iedere beslissing die je maakt invloed op de rest van het spel. Hoewel dit deel twee is van Red Dead Redemption is het zeker geen vervolg en heeft het opnieuw een eigen verhaallijn.


All time favorites

Naast de favorieten van dit moment zijn er ook games die niet weg te denken zijn uit het rijtje favoriet. Misschien iets meer old school maar nog steeds ontzettend leuk om te spelen!

Mario (1981)

Ontworpen door Nintendo zijn er verschillende Mario series waar het karakter 'Mario' centraal staat. Misschien wel de meest bekende en hoofdserie van dit karakter is de Super Mario Bros serie, waarbij Mario samen met zijn broer Luigi Princess Peach moeten redden.

De Sims (2000)

Uitgekomen in Februari 2000 is De Sims een van de grootste en meest innovatieve simulatiegames aller tijden. Het spel is een virtuele vergelijking van de echte wereld en bevat zo steden met inwoners. Tijdens het spel kan gespeeld worden met verschillende families en personages die geheel naar eigen wens kunnen worden gecreëerd. Daarnaast heeft het spel ook een bouwmodus waarbij volledige huizen vanaf een leeg stuk grond kunnen worden opgebouwd tot de mooiste bewoonbare panden.

Grand Theft Auto (GTA) (1997)

Met meer dan 240 miljoen verkochte exemplaren is ook GTA een van de meest populaire games aller tijden. Ook dit is een simulatiegame waarbij de gamer volledige vrijheid krijgt bij wat hij doet. De game staat in het thema van criminaliteit waar bij de hoofdrolspeler verschillende criminele opdrachten moet uitvoeren.

Fortnite: de online game van het moment

Misschien ben je al bekend met het spel of heb je het ongetwijfeld al eens voorbij zien komen. Fortnite is een online videogame die  wordt gespeeld met andere online gamers. De spelmodus 'Battle Royale' is dan ook waar het allemaal om draait. In totaal worden er 100 spelers op een eiland gedropt waarbij de spelers elkaar uit het spel moeten weten te krijgen. Dit kan individueel of in teams van drie tot vier personen worden gespeeld. Blijf jij als laatst overlevende over? Dan heb jij gewonnen, Victory Royale!