Meest bekende game genre

Waarschijnlijk behoren de shooter games bij een van de meest bekende game genre. Games binnen dit genre worden gekenmerkt door het karakter in de game die zijn vijanden moet verslaan met behulp van een vuurwapen om zo zelf in leven te blijven. Een fijne motoriek en een snel reactievermogen is hierbij dus van groot belang. Ook kenmerkend voor de shooter games is de ammunitie die samen gepaard gaan met de verschillende wapens in de game.

Soorten shooter games

Bij de Shoot 'em up subgenre heeft de speler vaak maar een beperkte keuze wanneer het gaat over de besturing van het karakter. De games zijn vaak tweedimensionaal en er wordt lineair een kant op geschoten. Bij de shooting gallery subgenre kan er met het karakter worden bewogen om te schieten en en de kogels van de vijand te ontwijken. Binnen deze subgenre heb je ook weer verschillende opties. Ook zijn er subgenre die kijken naar de stand van het beeld tijdens het spelen van de game. Zie je alleen het zicht van je karakter? Dan wordt dit First-person shooter genoemd. Bekende FPS games zijn onder andere Apex Legends en Call of Duty Black Ops 4. Bij Third-person shooter zie je jouw karakter volledig in zijn omgeving zoals bij Assassin's Creed IV: Black Flag of Fallout 4.

Verbeter je FPS skills

Wil jij je First Person Shooter gameskills verbeteren? Begin eens bij de instellingen van het beeld van je game of de gevoeligheid van je controller. Vaak zijn er instellingen die voor jou het beste werken waardoor jij nog meer uit je game kan halen. Probeer niet roekeloos te schieten maar mik op je doel en zorg ervoor dat het schot telt. Zo verklap je niet je positie aan je vijand en ga je gericht opzoek naar een doel. Ook is het handig om de map waarin je speelt te kennen, zo heb je een groot voordeel wanneer je de ins en outs van de locatie weet.

Gratis simulatie games spelen? Check dan bijvoorbeeld een van deze websites:

Terug naar Populaire games
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige koopgidsen voor u samen gesteld. Hieronder zie je de populairste. Playbelgium.be Game zilla Plygrnd.nl Kzenagames Come2 play Jumanji info Bekijk alle koopgidsen