Een stukje geschiedenis

  • Vanaf 1983 werden de side-scroller games, waarbij het gamescherm meebeweegt met het spelfiguur,   razend populair met onder andere de bekende Super Mario Bross games, The Legend of Zelda en Dragon Quest. Ook de consoles zelf werden steeds meer gebruiksvriendelijker.
     
  • Rond 1993 introduceerde de nieuwkomer Sony de Playstation en wist hiermee een groot deel van de markt te bemachtigen. Hierna volgde Nintendo het succes met de introductie van de draagbare Game Boy pocket.
     
  • De eerste draagbare spelcomputers kwamen rond 2000 op de markt zoals de Xbox, Playstation 2 en de Nintendo Gamecube. Rond deze tijd kwamen ook de populaire spellen zoals Call of Duty, Hitman, Starwars en Battlefield uit.

Dankzij technische ontwikkelingen waren de nieuwe spelcomputers nog geavanceerder dan de voorgangers. Daarbij werd onder andere touchscreen, dubbele schermen en voicecontrol geïntroduceerd en kregen de draagbare consoles buiten het gamen ook de mogelijkheid om muziek te luisteren en films te kijken.

Escaping reality

Waarom gamen zo razend populair is heeft met name te maken met het ontsnappen aan de realiteit. Gamers kunnen zich uren verliezen in een online wereld waar zij een status kunnen behalen die in het werkelijke leven niet haalbaar is. Daarnaast kan de populariteit van games worden verklaard aan de hand van psychologische basisbehoeften. Vele games geven de spelers vrijheid om een eigen verhaallijn te creëren in de virtuele wereld. Daarnaast worden ze door andere spelers uitgedaagd om zo hun eigen vaardigheden in het spel te bewijzen. Ook de sociale interactie is een belangrijk onderdeel van games waarbij de gamer het gevoel heeft ergens bij te horen en er online vriendschappen worden gemaakt.

Het gamen van nu

De game generatie waar we nu in beland zijn bestaat uit de meest gecompliceerde games met de best uitziende graphics. Steeds meer games worden gecombineerd met een online gamewereld waarbij spelers van over de hele wereld tegen elkaar gamen. Daarbij komen er steeds meer technische snufjes zoals VR-brillen of grafische kaarten bij kijken om de game ervaring te optimaliseren en nog beter te ervaren. In de toekomst zullen deze ontwikkelingen zich alleen nog maar meer uitbreiden.

 

Koopgidsen Wij hebben een aantal handige koopgidsen voor u samen gesteld. Hieronder zie je de populairste. Playbelgium.be Game zilla Plygrnd.nl Kzenagames Come2 play Jumanji info Bekijk alle koopgidsen