De beste horror games op een rijtje

  • Layers of fear is een psychologisch horror videogame dat jezelf doet laten twijfelen. In de game kruip je in het lichaam van een gestoorde schilderaar en begeleid je hem door een victoriaans uitziend huis waarbij je steeds meer te weten komt over het hoofdkarakter. Door het verhaal in het spel te volgen en mysteries op te lossen raak je steeds dieper verstrikt. Het spel is opgezet om jezelf aan het denken te zetten en natuurlijk de stuipen op het lijf te jagen.
     
  • Resident Evil 7 is een soortgelijk horrorgame waarbij het draait om het overleven van je karakter. Tijdens de game loop je met je karakter door een verhaallijn en zal je je bevinden in de meeste gruwelijke locaties.  Dankzij de combinatie aan goeie graphics en de engste schrikmomenten hoort deze game zeker in dit rijtje thuis.
     
  • De game P.T. ,wat staat voor playable teaser, is ontworpen als pre-game om het publiek warm te maken voor de uiteindelijke game 'Silent Hills'. Door omstandigheden is Silent Hills nooit uitgekomen. In de game speel je een karakter die ontwaakt in een horror huis en daar de omgeving moet verkennen en puzzels moet oplossen om zo verder in het spel te komen. Tijdens de game wordt het karakter achterna gejaagd door een geest.  Met het karakter kan alleen worden gelopen en het zicht kan worden ingezoomd.
     
  • In de game Silent Hill 2 speel je James Sunderland die op ontdekking gaat nadat hij een brief van zijn overleden vrouw ontvangt die schrijft nog in de stad Silent Hill te zijn. Tijdens zijn zoektocht komt hij op meerdere gruwelijke manieren meer over haar dood te weten. Er wordt een nadruk gelegd op het vinden van spullen en het oplossen van puzzels.

Hoog adrenalinegehalte met VR horror

Kan jij wel tegen een beetje spanning en ben je niet snel bang te krijgen? Dan is een horror game spelen met behulp van een virtual reality accessoire misschien wel iets voor jou! Speel niet alleen het spel maar duik ook in de huid van het karakter met de beste First Person Shooter games waarbij jij het karakter bent. Een echte onderdompeling in jouw favoriete horror game.

Welke VR mogelijkheden zijn er?

Voor het spelen van een spel in virtual reality heb je natuurlijke accessoires nodig. De HTC Vive bestaat uit een VR bril en bewegingssensoren die het doen laten lijken alsof jij zelf door de game wandelt. Ook de Oculus Rift is een soortgelijke VR uitrusting inclusief bril en bewegingssensoren. Voor deze twee besturingssystemen zijn onder andere The Exorcist: Legion VR, Alien: Isolation en Narcosis uitgebracht om je volledig onder te dompelen in deze te gekke games. Daarnaast heeft Playstation zelf de PSVR uitgebracht om ook op de Playstation de games zoals  Resident Evil en The Persistence in VR te ervaren.

 
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige koopgidsen voor u samen gesteld. Hieronder zie je de populairste. Playbelgium.be Game zilla Plygrnd.nl Kzenagames Come2 play Jumanji info Bekijk alle koopgidsen